תום לב של החייב בהליכי פשיטת רגל

לתום לבו של החייב משקל רב באשר לסיכוי החייב להיכנס להליך, להיות בהליך ולקבל עם סיומו את הפטור.

חייב שבא להליך פשיטת רגל חייב לבוא בידיים נקיות לבתי המשפט.

ההסתבכות בחובות חייבת להיעשות בתום לב אך לא די בכך. על החייב לקיים את כל התחייבויותיו במסגרת הליכי פשיטת הרגל, שכן אי קיום החיובים לכשעצמו יכול להוות חוסר תום לב.

בפסיקה הובהר כי תום לבו של החייב מסגרת הליכי פשיטת הרגל הוסת מתחילת ההליך לשלבים מאוחרים יותר בהליך, נקבע כי לשאלת תום לבו של החייב הליך פשיטת רגל משקל מכריע.

במספר מקרים, בעיקר במקרים קיצוניים של חוסר חוקיות או חוסר מוסריות ביצירת חובות המנוגדים לתקנת הציבור, יכול ובקשה לפשיטת רגל תדחה כבר בשלב הגשת הבקשה מחמת חוסר תום לב מצד החייב.

מקרים של חוסר תום לב הימורים, פושט רגל סדרתי, חייב ששב ויוצר חובות ומבקש ליהנות שוב ושוב מיתרונות הליך פשיטת רגל.

אי – מצוי כושר השתכרות
אי – מיצוי פוטנציאל השתכרות של החייב בפשיטת רגל יכול להצביע במקרים המתאימים על חוסר תום לב.
לדוגמא: אדם בעל השכלה וניסיון בתחום מבוקש בענף ההייטק אשר במשך שנים לא עבד וחי מהבטחת הכנסה או מקצבה אחרת ללא הסבר מניח את הדעת עלול למצוא עצמו חשוף לביטול הליכי פשיטת הרגל בעינינו מחמת חוסר תום לב הנובע מחוסר מיצוי של פוטנציאל השתכרותו.

אי קיום התחייבויות במסגרת הליכי פשיטת הרגל
אי – שיתוף פעולה במילוי ההתחייבויות החייב בהליכי פשיטת הרגל ובכלל זה, אי – שיתוף פעולה עם הכונס הרשמי, אי הגשת דוחות חודשיים והימנעות מבצוע התשלום החודשי יכול להוות כשלעצמו אינדיקציה לחוסר תום לב מצד החייב ולהביא לביטול הליכי פשיטת רגל.

חוסר תום לב ביצירת חוב מזונות

בפסק דין מור ביטל בית המשפט העליון הליכי פשיטת רגל שלחייב היות וחוב המזונות נוצר על ידי החייב בחוסר תום לב.

אין חולק כי על החייב השוקל לפתוח בהליכי פשיטת רגל להתייחס בכובד ראש לסוגיית תום הלב שהיא סוגיה מרכזית בקביעת גורל ההליך.

על החייב להתנהל בחוכמה ובשיקול דעת באופן שלא יחשוף אותו לטענות של חוסר תום לב במילוי התחייבויותיו בהליך.

טענה של חוסר תום לב עלולה להיות בעוכרו של החייב ולהביא לביטול הליכי פשיטת הרגל בעינינו ו/או לדחות את בקשתו להפטר ובכך לסכל את המטרה שלמשמה פנה להליכי פשיטת רגל.

לקבלת מידע נוסף ויעוץ משפטי בנושא ניתן לפנות למשרד עו”ד אורלי ספיר סחייק בטלפון: 04-8528528 | 054-2122878 או להשאיר פרטים ואנו נחזור אליכם.

מאמרים משפטיים נוספים

חוק עוולות מסחריות וגניבת עין

חוק עוולות מסחריות

בישראל יש מערכת חוקים מאוד סבוכה ומי שאינו מתמחה במשפט לרוב מתקשה להבין אותה. מטעם זה, ועל מנת שההדיוט (אדם מן היישוב) יוכל להתמצא במערכת

לקריאה »
מהו הסכם סודיות nda

הסכם סודיות NDA

הסכם סודיות סודות מסחריים הינם הנכס המשמעותי ביותר שיכול עסק להחזיק כיתרון בעל ערך, על פני המתחרים בשוק. הבעיה מתחילה כאשר העסק נאלץ לצורך כזה

לקריאה »
סוד מסחרי כל המידע

סוד מסחרי

גניבת סוד מסחרי ו/או שימוש בו ללא רישום מוגדר כעוולה מסחרית בחוק עוולות מסחריות, תשנ"ט- 1999. סוד מסחרי מוגדר בחוק: מידע סודי מכל סוג שאינו

לקריאה »