דיני אינטרנט

עורך דין אינטרנט

האינטרנט הוא ללא ספק כאב הראש הגדול ביותר של עולם החוק בשנים האחרונות. האתגר המרכזי של מערכת המשפט כולה בארץ ובעולם הוא להסדיר את החקיקה בכל אפשרויות הפעולה שפתח האינטרנט לציבור הצרכנים שלו, וכמה שיותר מהר. קיים עיסוק מתמיד בנושא בבתי הנבחרים בעולם כולו שהם הרשויות המחוקקות, ישנם עניינים שכבר עוגנו בחוק ומאפשרים לפרט להגן על זכויותיו, אולם למרות העבודה הרבה שנעשית בתחום עדיין קיימת חוסר בהירות ודיני האינטרנט בבתי המשפט אינם בהירים דיים.

ישנם תחומים רבים בעידן האינטרנטי שעדיין אינם מוסדרים בחוק באופן ברור ועומדים לפרשנות ולעבודה משפטית, לצורך כך שוכרים את שירותיו של עורך דין אינטרנט מקצועי המכיר לעומק את הבעיות והפתרונות החוקיים של דיני האינטרנט. עורכת דין אורלי ספיר סחייק עוסקת בדיני אינטרנט מזה שנים ובקיאה בכל פרטי החוק ואפשרויות ההגנה שהוא מעניק לעבירות אינטרנט.

ההתפתחות הטכנולוגית, הריחוק החברתי שנכפה עלינו עקב מגיפת הקורונה והצורך להמשיך ולקיים קשר עם חברים, קולגות למקצוע, לקוחות, קונים – יצרו צורך גבוהה יותר לשימוש במרשתת (רשת האינטרנט) והקלות של הקלדה על מקשים במקלדת – מחד, מעבר המידע במהירות, והצורך של אנשים לתקשר מרחוק- כפתרון, לחיי חברה ומסחר תקינים – מאידך, חושף את משתמשי המרשתת לסכנות ולאפשרות שיתבעו בגין ביצוע עוולות שונות באינטרנט.

השימוש ברשתות החברתיות (פייסבוק, טיקטוק, אינסטגרם, טוויטר וכד') עלול לחשוף את המשתמשים למצב שבו יתבעו בגין הפרת דינים שחלים גם בעולם הפיזי ולא רק הווירטואלי.

כגון: תביעות בגין לשון הרע, דיני צרכנות, סחר אלקטרוני, פגיעה במוניטין, ביצוע עוולות מסחר כגון: גניבת עיין, פרסום כוזב, התערבות לא הוגנת, גזל סוד מסחרי, פגיעה בפרטיות, חופש המידע, הפרת זכויות  יוצרים ועוד. במקביל קיימת עליה מתמדת בהיקף השימוש של יחידים וחברות  בפרסום ושיווק דיגיטליים.

דיני חוזים

דיני חוזים עוסקים היום גם בדיני לשון הרע והוצאת דיבה בטוקבקים, בבלוגים וברשתות חברתיות. חוזים האלקטרוניים ותקנוני – שימוש באתרים ובאפליקציות. משרדנו מתמחה בדיני האינטרנט  מייעוץ משפטי ראשוני לפני פתיחת אפליקציה ועד לביצוע עסקאות וייצוג בהליכים אלה בבתי המשפט.

השירותים אותם מעניק המשרד בתחום עורך דין דיני אינטרנט כוללים:

  1. ניסוח תקנון ותנאי שימוש לאתרי אינטרנט, אתרי מסחר אלקטרוני וחנויות,אפליקציות וכד'.
  2. לשון הרע והוצאת דיבה באינטרנט וברשתות חברתיות, בלוגים וכדומה.
  3. ייעוץ בהקמת אתר אינטרנט עתיר בתוכן והגנה על הקניין הרוחני שבאתר.
  4. ייעוץ בכל הנוגע לדואר זבל (ספאם) וחוקים אחרים המתייחסים לתחום השיווק והפרסום כגון: חוק עוולות מסחריות, דיני מכרזים וכדומה.
  5. הגשה וניהול תביעות על הפרת זכויות יוצרים באינטרנט.
  6. מתן ייעוץ על שימוש בסימני מסחר באינטרנט.
  7. ניסוח הסכמים עם חברות ובניית עיצוב ואתרים.
  8. גניבת דומיין.
  9. הפרות של חוק הגנת הפרטיות.
  10. תביעות בתחום פיתוח תוכנה.
  11. ניסוח הסכמי רכוש, הסכמי רישיון ( Licensing )

סמכות דיון

נקבע ע"י הפסיקה הישראלית שלכל בית המשפט במדינה יש סמכות מקומית בנוגע לתביעות בגין עוולות והפרות של זכויות יוצרים וקניין רוחני אחרות המתבצעות באינטרנט. גם מפרסם זר, שמכוון את הפרסומים שלו לקהל יעד בישראל עלול להיות חשוף לסמכות שיפוט של בתי המשפט הישראליים. ומנגד לבתי משפט בישראל יש במקרים רבים סמכות שיפוט בתביעות נגד גורמים בינלאומיים כגון: גוגל, ופייסבוק שמנהלים ת פעילות בישראל.

פרטיות ברשת

הסוגייה החוקית הנפיצה ביותר באינטרנט היא סוגית הפרטיות. חוק יסוד כבוד האדם וחירותו במדינת ישראל קובע את זכות הפרטיות של היחיד. חוק זה קיים באופן כזה או אחר בכל מדינה מתוקנת, שכן זכותו של היחיד להיות מוגן מפני חדירה לרשותו הפרטית היא בהחלט בסיסית.

במציאות שבה כל אדם עשוי להיות מצולם בכל זווית אפשרית במאות מכשירים שונים סביבו בכל רגע נתון ובכל מקום שיימצא, והרשתות החברתיות מהוות את הפלטפורמה לשיתוף כל האנושות זה בתמונותיו של זה קשה להגן על זכות זו. עורך דין אינטרנט מסייע במציאות כזו, שבה חברות פרסום ואחרות מבצעות מעקבים מעמיקים ברשת אחרי המשתמשים למטרות שיווקיות או מחקריות כאלו ואחרות, מציאות שבה העולם מרושת באפשרויות איכון, זיהוי לווייני ועוד, שכן דומה שהזכות הלגיטימית כל כך לפרטיות כבר אינה ברת הגנה.

הפרת זכויות יוצרים

עצם המצאות של יצירה ברחבי האינטרנט אינה מתירה אותה לכל אדם. יצירה היא יצירה, שיש לה בעלים שיצר אותה ומי שעושה שימוש ביצירה מבלי שפנה וקיבל את הסכמת יוצר היצירה לשימוש ביצירה, חשוף לתביעה על הפרת זכות יוצרים ועשיית עושר ולא במשפט.

בהיבט המסחרי, נוסף עוד היבט של תחרות בלתי הוגנת וביצוע עוולה לפי חוק עוולות מסחר  כגון: שימוש של מתחרה בתוכן שלא הוא יצר, אלא אדם או תאגיד אחר. מה עוד שהגוף שמפר את זכות היוצרים גם עושה רווח על חשבונו של  היוצר.

הנחת המוצא של הגולשים בעולם המקוון צריכה להיות שכל תמונה, שיר, סיפור, מחזה, מצגת, מאמר, איור, סרטי וידאו, קטע אודיו, לחן, תוכנה או כל יצירה אחרת, מוגנים בזכויות יוצרים, ולכן  יש לפנות ולקבל את הסכמת היוצר וגם אם לא ניתן לאתר אותו, קיימים פתרונות בדין.

לפיכך מוצע לפנות ליעוץ משפטי לפני כל פעולה ו/או נקיטת צעד מעשי.

שירות עורך דין אינטרנט בסוגית הפרטיות

למרות הכל עדיין מעניק בית המשפט סעדים לכל אזרח על מנת להגן על פרטיותו. זה כבר לא קל כשהיה לפני שנים, אולם באמצעות עורך דין אינטרנט מקצועי המנוסה בהגשת תובענות אינטרנט ניתן להגיע לפסיקות פיצוי וצווי מניעה. הוכחת הפגיעה וחומרתה, והבנת הקשיים העומדים בפני מערכת המשפט בבואה לדון בעבירה שנעשתה בתחומי הרשת, היא המפתח של עורך הדין למציאת הפתרונות החוקיים להגנה על הלקוח.

אורלי ספיר סחייק, הינה עורכת דין אינטרנט מקצועית אשר עוסקת בדיני אינטרנט בהצלחה כבר שנים ארוכות, מטפלת בפגיעות שונות בתוך הרשת ומאפשרת לכל יחיד לעמוד על זכויותיו ולקבל את מלוא הפיצוי על הפגיעה בהם. צרו קשר עם משרדה, באתר או בטלפון  ותשמח לעמוד לצידכם.

לקבלת מידע נוסף ויעוץ משפטי בנושא ניתן לפנות למשרד עו”ד אורלי ספיר סחייק בטלפון: 04-8528528 | 054-2122878 או להשאיר פרטים ואנו נחזור אליכם.

מאמרים משפטיים נוספים

חוק עוולות מסחריות וגניבת עין

חוק עוולות מסחריות

בישראל יש מערכת חוקים מאוד סבוכה ומי שאינו מתמחה במשפט לרוב מתקשה להבין אותה. מטעם זה, ועל מנת שההדיוט (אדם מן היישוב) יוכל להתמצא במערכת

לקריאה »
מהו הסכם סודיות nda

הסכם סודיות NDA

הסכם סודיות סודות מסחריים הינם הנכס המשמעותי ביותר שיכול עסק להחזיק כיתרון בעל ערך, על פני המתחרים בשוק. הבעיה מתחילה כאשר העסק נאלץ לצורך כזה

לקריאה »
סוד מסחרי כל המידע

סוד מסחרי

גניבת סוד מסחרי ו/או שימוש בו ללא רישום מוגדר כעוולה מסחרית בחוק עוולות מסחריות, תשנ"ט- 1999. סוד מסחרי מוגדר בחוק: מידע סודי מכל סוג שאינו

לקריאה »