בעל עסק קם בבוקר, פותח את הטלפון ומגלה פתאום את סימן המסחר שלו מככב על שיווק מוצר שונה לחלוטין מזה שלו. הוא מצליח לזהות שזהו רק חיקוי ולא ממש אותו הגוון והפונט, אבל הלקוחות ממש לא יטרחו לערוך את ההשוואה הקפדנית הזו, ומכאן הדרך קצרה לבלבול שמתורגם להפסדים, והמוניטין של העסק בסכנה מיידית. זהו מקרה קלאסי של הפרת סימן מסחר, שיכולה להתבטא באופנים שונים ובפלטפורמות מגוונות. הפרת סימן מסחר הינה עבירה על החוק וככל שנעשה רישום מקדים של הסימן בפנקס סימני מסחר המתנהל במשרד רשם הפטנטים , כך מקרים כאלו ימנעו. עורכת דין אורלי ספיר סחייק מתמחה ברישום קניינים רוחניים וסימני מסחר ובתובענות הפרות זכויות יוצרים, ומציעה לכם שירות מקצועי ומקיף בנושא.
איך מתמודדים עם הפרת סימן מסחר?
הפרת סימן מסחר יכולה להתבטא בכל אלמנט פרטי של העסק שבאמצעותו הוא מזוהה בציבור, ובלבד שבוצע רישום שעדיין בתוקפו. החוק מכבד אלמנטים שונים של סימני מסחר המובעים במיתוג או הפרסום של העסק לרבות איור, דמות מלווה, שם, לוגו, ניחוח ייחודי ועוד. חשוב לדעת שגם מוצרים אשר לא נעשה להם רישום חוקי, זכאים לפעמים להגנה משפטית, ככל שהם מוכרים בציבור ומזוהים באופן חד משמעי. תובענה בגין הפרת סימן מסחר מחייבת סיוע בעורך דין הבקיא בתחום, אשר יגיש את הבקשה באופן מקצועי לרשם סימני מסחר, ויפעיל את ההליכים הנדרשים להסרת הסימן המקביל ותביעת פיצויים כקבוע בחוק.
מה צריך כדי להוכיח הפרת סימן מסחר?
קודם כל דרושה הוכחה קבילה להפרה. סימן המסחר משמש כהוכחת מוניטין ומקל על הניסוח המשפטי של התובענה, בשונה מאפשרויות אחרות המוצעות בחוק להגנה על קניינים רוחניים כמו גניבת עין וכדומה, אשר זקוקים להוכחת מוניטין. הפרת סימן מסחר רשום זקוקה אם כן להוכחת ההפרה בלבד, כאשר צריך להיות ברור השימוש בסימן המסחר הרשום.
איך ניתן לוודא שסימן המסחר שלי אינו מפר סימן אחר?
גם אם עסק בוחר שלא לרשום את סימן המסחר שלו, מסיבות תקציביות או אחרות, חשוב לוודא עם עורך דין מנוסה הבקיא בתחום שלא קיימים סימנים רשומים אחרים בסיווג הרלוונטי, בכדי שלא להיחשף לתביעה בגין הפרת סימן מסחר בטעות.
בכל מקרה שנתקלתם בהפרת סימן מסחר או שאתם זקוקים למידע אחר בנושא, עורכת דין אורלי ספיר סחייק תשמח להיות לכם לעזר מקצועי ואמין בכל הקשור לקניינים רוחניים וסימני מסחר. כאן באתר או בטלפון.